O fostă jurnalistă, Mirona Olteanu, este de săptămâna trecută şefa Cancelariei Prefectului de Bihor, Gavrilă Ghilea, care a numit-o în funcţie pe 28 octombrie, conform legii, pe perioada mandatului acestuia.

Mirona Olteanu are 31 de ani, este absolventă a Facultăţii de Ştiinţele Comunicării, Ştiinţe Politice şi Filosofie, din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, promoţia 2002, şi a fost până acum două luni reporter şi prezentator de ştiri la postul local de televiziune TTV, patronat de fraţii Ioan şi Viorel Micula.

Ea a fost însă disponibilizată de curând, ca urmare a reducerii organigramei televiziunii, împreună cu fratele său, Dan Olteanu, şi el reporter şi realizator de emisiuni.

Funcţia de şef al Cancelariei Prefectului este una în care personalul este numit de către prefect, ea neocupându-se prin concurs.

Postul a fost vacantat cu două luni în urmă, când ocupanta de până atunci, Adelina Coste, a fost promovată în funcţia de subprefect prin Hotărâre de Guvern, în urma revocării din această funcţie a lui Cristian Bitea.