Apă în bazin, apă pe margine, apă în aer. Viceprimarul Florin Birta a deschis joi după-amianză în mod oficial campionatul naţional de înot pentru cadeţi între 12 şi 14 ani, desfăşurat la bazinul olimpic din incinta aquapark-ului orădean.

Deschiderea oficială a avut loc fără majorete, fără intonarea imnului de stat şi discursuri oficiale, aşa cum era programat, din cauza unei ploi torenţiale care a străbătut oraşul exact în timpul deschiderii oficiale a competiţiei.

Sportivii, antrenorii şi însoţitorii copiilor s-au adăpostit de furtună sub umbrele şi umbrare, în vreme de marginea piscinei puteau fi văzuţi doar sportivii care urmau să intre în block-starturi.

"Campionatul de cadeţi este prima competiţie organizată în aquapark-ul orădean. Din păcate vremea nu ne este deloc prielnică. Vă doresc mult succes, iar cel mai bun să câştige!", a fost tot ce a avut de spus viceprimarul Florin Birta.

La rândul său, Bogdan Guţă, secretarul general al Federaţiei Române de Înot şi Pentatlon Modern, prezent la eveniment, s-a limitat la a le ura tinerilor sportivi succes.

Vremea neprielnică a făcut ca întrecerile să se desfăşoare la foc automat, iar festivitatea de premiere a câştigătorilor să fie amânată pentru joi sau vineri seara.

Campionatul naţional de înot cadeţi 12 – 14 ani reuneşte 418 sportivi legitimaţi la 67 de cluburi din întreaga ţară. Competiţia se desfăşoară în perioada 14 – 17 iulie. Intrarea este liberă.