Sportivul român David Popovici, în vârstă de numai 17 ani, a câştigat luni seara medalia de aur la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta, în proba de 200 metri liber.

Înotătorul român a devenit campionul lumii după ce a încheiat cursa cu timpul 1.43:21. El a stabilit, astfel, pentru a doua zi consecutiv, un nou record mondial pentru juniori. Înotătorul a impresionat încă din semifinalele competiţiei, unde a doborât recordul mondial la juniori tot la proba de 200 metri liber, cu timpul 1:44.40.

Potrivit Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, David Popovici este primul sportiv român care reuşeşte performanţa de a obţine aurul la Mondiale, la competiţiile masculine de seniori.

"David Popovici e campion mondial! Primul înotător din România care reuşeste această performanţă la masculin. David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea două lungimi de bazin dar finalul a fost unul spectaculos. Cu 1:4321 David a stabilit un nou record mondial de juniori. Viteza nativă şi stilul remarcabil de înot l-au transformat în noua stea a înotului mondial, la 17 ani!  În tribune au fost părinţii săi, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec şi mulţi români care au trăit acest moment istoric. David Popovici, felicitări! România e mândră de tine!", au transmis reprezentanţii Comitetului.

David Popovici este debutant la Campionatele Mondiale de seniori. "Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac şi voi fi gata pentru proba de 100 de metri", a fost prima reacţie a lui David Popovici, potrivit Gsp.ro, după aurul cucerit la Budapesta.

Pentru înotătorul legitimat la Dinamo este prima competiţie importantă din această vară, el urmând să participe şi la Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), la Campionatele Europene de la Roma (11-17 august) şi la Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

 

???????? David Popovici is the new World Champion!!! #FINABudapest2022 200m Freestyle FINAL. He is the first male swimmer representing Romania to win a gold medal at the FINA World Championships

Posted by FINA on Monday, June 20, 2022

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!