Fost vameş, în prezent consultant în afaceri, Dorel Vesa a comandat anunţuri de mică publicitate în ziarele locale, prin care a comunicat că pentru strângerea de semnături a pus la dispoziţie cabinetul de avocatură al fiului său, situat în zona centrală a oraşului, în apropierea Palatului de Justiţie, Prefecturii şi Consiliului Judeţean.

"Comitetul de iniţiativă pentru înfiinţarea filialei judeţene a Partidului Poporului (Român) îi invită pe orădeni şi bihoreni la sediul provizoriu, din strada Fr. Schubert nr.1, în vederea înscrierii în partid. Haide şi tu alături de noi!", este anunţul comandat de Vesa în cotidianele de limba română din Bihor.

Contactat de BIHOREANUL, Dorel Vesa a afirmat că a fost delegat să coordoneze acţiunea de către "conducerea centrală" a formaţiunii pe care intenţionează s-o înfiinţeze patronul OTV, Dan Diaconescu. "Împreună cu alţi colegi, am fost împuternicit de conducerea centrală a partidului", a declarat Vesa. El a afirmat că, "de câteva zile", şi-au exprimat adeziunea la viitorul Partid al Poporului 1.760 de cetăţeni din Bihor.

În ceea ce priveşte condiţiile de înscriere, a explicat Vesa, aderenţilor li se cere doar cartea de identitate şi să completeze un formular prin care să declare că nu au deţinut funcţii de conducere în alte partide. "Nu-i nicio problemă dacă au mai fost şi în alte partide, dar nu-i voie să fi deţinut funcţii de conducere, adică preşedinte de organizaţie, primar, deputat sau senator", a spus Dorel Vesa.