Un inspector al Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Oradea a fost trimis în judecată în arest preventiv pentru luare de mită în formă continuată. Anunţul a fost făcut de Biroul de presă al DNA, printr-un comunicat, în care se arată că inspectorul Cătălin Sabău a pretins şi primit 15.000 euro mită ca să "trântească" un control la o persoană fizică autorizată bănuită de evaziune fiscală.

Sabău a fost reţinut pe 26 mai, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv la solicitarea procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Cluj.

"La data de 1 aprilie 2022, în urma efectuării unui control la o PFA (persoană fizică autorizată), inculpatul, în calitate de inspector în cadrul cadrul ANAF - Direcția Regională Antifraudă Fiscală Oradea, ar fi pretins și primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro", scrie în informare. 

Conform procurorilor, acea PFA desfăşura activități de comerț online, neînregistrate fiscal, iar banii au fost primiţi pentru ca Sabău să nu sesizeze organele de urmărire penală cu neregulile constatate și pentru a stabili obligații fiscale mai mici.

În data de 15 iulie, anchetatorii au finalizat ancheta în caz şi au dispus trimiterea în judecată a lui Cătălin Sabău pentru luare de mită, în formă agravată.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii, în vederea confiscării speciale. 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii și preventive dispuse în cauză.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!