În urma incidentului petrecut luni la școala din Hidișelul de Sus, unde un elev care a venit beat la ore a fost pus la pământ și încătușat de polițiști, inspectorii școlari au făcut un control în unitatea de învățământ.

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Horea Abrudan, concluziile sunt că școala a luat măsurile corecte, iar în continuare va informa și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru a lămuri de ce adolescentul era în stare de ebrietate.

„Am întrebat ce măsuri s-au luat până acum în școală și ne-au spus că, prin asistentul social din Primărie, au făcut întâlniri cu părinții și cu elevii, inclusiv cu părinții elevului în cauză și cu el. De asemenea, s-a întrunit consiliul clasei și comisia de violență din școală, pentru a analiza situația și pentru a propune eventuale sancțiuni. I-am cerut doamnei director să poarte discuții și cu cei de la serviciul social din Primărie, astfel încât să informeze și DGASPC și să contacteze Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, pentru ca prin specialiștii lor să poată organiza activități specifice de informare și consiliere a elevilor”, a declarat Abrudan, joi, pentru BIHOREANUL.

Potrivit acestuia, autoritățile ar trebui să lămurească dacă elevul era în stare de ebrietate și de ce a mers la școală astfel. „Nu e normal ca un copil minor, la ora 8 dimineața, să fie așa, dacă într-adevăr era în stare de ebrietate”, a mai spus șeful Inspectoratului Școlar.

Din informațiile sale, școala nu a mai avut asemenea probleme până acum, nici cu acest elev, nici cu alții.

Cât despre intervenția Poliției, Abrudan a declarat că nu se poate pronunța dacă a fost sau nu abuzivă. „Am înțeles că acest lucru va fi analizat de Poliție”, a mai spus șeful IȘJ Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!