Meteorologii au actualizat avertizarea de vreme rea emisă pentru județul Bihor, astfel că pe parcursul zilei de joi alerta de cod galben rămâne valabilă doar în zona de munte.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până joi seară la ora 23, inclusiv în Bihor „vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină”.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp”, arată ANM.

Fenomenele se vor manifesta în Banat, Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, în vestul Transilvaniei și local în Maramureș.

Având în vedere prognoza meteo, și hidrologii au emis cod galben de viituri, începând de joi, de la ora 12, până vineri, la ora 10.

În Bihor, vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic (judeţele: Bihor şi Cluj), Ier (judeţele: Satu Mare şi Bihor), Barcău (judeţele: Sălaj şi Bihor), Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad).

„Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Caraş Severin şi Timiş”, arată Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Specialiștii recomandă populației vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!