Judecătoarea Curţii de Apel Oradea, Laura Soane, a decis, vineri, să confirme mandatul de arestare emis de instanţă pe numele profesoarei Krisztina Pazurik, în luna decembrie, în dosarul în care este acuzată că, împreună cu soţul ei, avocatul orădean Cosmin Moraru, şi-a ucis mama. Cererea de eliberare făcută vineri de avocaţii tinerei se va judeca într-un alt dosar.

"Instanţa a confirmat mandatul de arestare preventivă emis pe seama învinuitei, pentru o durată de 10 zile, începând de joi, 16 mai. Totodată, a disjuns judecarea cererii depuse pentru revocarea ori înlocuirea măsurii preventive, care se va judeca separat, într-un alt dosar", a declarat vineri, după pronunţare, Cornelia Precup, grefier în cadrul Biroului de presă al instanţei.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Paraschiva Vilhan, 53 ani, a fost ucisă în data de 3 decembrie 2012, în apartamentul celor doi tineri. Pe 4 decembrie, cei doi soţi au fugit din ţară şi au fost daţi dispăruţi, fiind localizaţi şi reţinuţi în Elveţia o zi mai târziu, când magistraţii Curţii de Apel Oradea au şi emis mandat de arestare în lipsă pe numele lor, iar procurorii au demarat procedurile de extrădare.

Ministerul Justiţiei a anunţat, vinerea trecută, printr-un comunicat, că Oficiul Federal de Justiţie al Confederaţiei Elveţiene a aprobat cererile de extrădare formulate de minister pe numele lor.

Krisztina Pazurik a fost prezentată, vineri dimineaţă, la Curtea de Apel Oradea, pentru confirmarea mandatului de arestare emis pe numele ei în lipsă. Tânăra profesoară a apărut zâmbitoare la instanţă şi a susţinut că e nevinovată, cerând să fie judecată cu uşile închise.

Soţul ei, avocatul Cosmin Moraru va fi adus în ţară în cursul serii de vineri, iar sâmbătă va fi audiat şi el la Curtea de Apel Oradea.

Vezi ce a declarat Krisztina Pazurik vineri, în faţa judecătoarei Curţii de Apel, în articolul: "Acuzată că şi-a ucis mama, Krisztina Pazurik a cerut să fie judecată cu uşile închise! (FOTO)"