Frământare mare în Primărie. Instituţiile externalizate de fosta administraţie revin sub tutela municipalităţii. Primarul Ilie Bolojan a ordonat trecerea Administraţiei Imobiliare Oradea, Administraţiei Social Comunitare Oradea, Poliţiei Comunitare, Casei de Cultură a Muncipiului şi Serviciului Informatizat de Evidenţă a Persoanelor în subordinea municipalităţii. "Toate serviciile externalizate vor deveni direcţii în cadrul Primăriei. Măsura va fi luată în vederea reducerii cheltuielilor", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Ilie Bolojan.

Şeful municipalităţii orădene spune că prin unificarea celor cinci servicii cu aparatul Primăriei se urmăreşte reducerea cu 10% a cheltuielilor administraţiei locale. "Juriştii vor trece la Direcţia Juridică, economiştii la Direcţia Economică, cei la personal la Serviciul Personal, eliminându-se astfel suprapunerile. Acest fapt ne va permite să facem reduceri de personal", a spus primarul.

Reducerile vor viza circa 90 de angajaţi şi se vor face cu acordul sindicatului din Primărie. Acestea se vor regăsi în noua organigramă a instituţiei care va fi supusă aprobării Consiliului Local în cursul lunii februarie pentru a putea intra în vigoare începând cu luna martie.

Ilie Bolojan a mai spus că 2010 va fi un an de criză, în care, datorită căderii economiei, veniturile municipalităţii vor scădea. Acest fapt obligă administraţia locală să ia măsuri de reducere a cheltuielilor pentru a se putea încadra într-un buget de austeritate. "Din sumele economisite vom face în municipiu lucrări în interesul orădenilor", a mai zis Bolojan. Printre lucrările vizate se numără amenajarea de locuri de parcare în cartierele oraşului, reparaţiile de străzi şi continuarea investiţiilor demarate în anii precedenţi.