Un instructor de yoga din Bucureşti este acuzat că a recrutat opt femei pe care le-a exploatat sexual şi de la care a obţinut 1,4 milioane de euro.

Potrivit site-ului Stirileprotv.ro instructorul de yoga se numește Eugen Mirts și este fost discipol al controversatului Gregorian Bivolaru, lider al sectei Mişcării de Integrare Spirituală spre Absolut (MISA).

Mirts este anchetat, alături de alte patru persoane, într-un dosar ce privește infracțiuni precum constitutirea unui grup infracţional organizat pentru trafic de persoane şi viol, în cadrul căruia joi au fost făcute 13 percheziții domiciliare, în Capitală.

"La data de 25.04.2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 5, împreună cu procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, pun în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bucureşti, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol", a transmis Poliţia Capitalei, potrivit Hotnews.ro.

Faptele în care este implicat discipolul lui Bivolaru ar fi avut loc în perioada 2012 şi aprilie 2024.

Instructorul de yoga, care ar fi fost liderul grupării, ar fi profitat de vulnerabilitatea acestora şi, sub pretextul unei evoluţii spirituale, le-a exploatat sexual, obligându-le să producă şi să difuzeze materiale pornografice pe diferite platforme specializate în folosul material al său şi al celorlalți suspecți din dosar.

Victimele erau adăpostite în apartamentele deţinute de suspecţi şi li se asigura logistica necesară pentru activităţile de videochat.

Membrii grupului infracţional deschideau conturi bancare pentru colectarea banilor obţinuţi şi controlau strict prestaţiile victimelor pe videochat.

Investigaţiile au mai dezvăluit că în vara anului 2019, liderul grupului a întreţinut un raport sexual cu una dintre victime, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa.

Problele strânse până acum arată că suspecţii au obţinut circa 1,4 milioane de euro din activităţile infracţionale.

Audierile vor avea loc la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!