Pacienţii care şi-au amputat un deget au acum o şansă în plus să îl recupereze. Secţia de chirgie plastică şi reparatorie a Spitalului Clinic Judeţean a primit din partea firmei orădene Emsil Techtrans o donaţie în valoare de 7.000 euro constrând în instrumentar medical pentru blocul operator.

Trusa cuprinde instrumente de microchirurgie de producţie germană care permit realizarea unor operaţii până curând greu de făcut la Oradea din lipsa instrumentarului.

"Până acum lucram cu instrumentar vechi de 15 ani, şi acela cumpărat de noi. Donaţia primită o să ne permită realizarea cu succes a remplantărilor digitale, a operaţiilor de reconstrucţie vasculară şi a transferurilor tisulare libere", a declarat chirurgul Teodor Urda, şeful Secţiei de chirurgie plastică.

Altfel spus, medicii secţiei vor avea posibilitatea să replanteze un deget amputat în cazul în care pacientul s-a prezentat de urgenţă la spital şi vor putea face transfer de ţesuturi în cazul pacienţilor arşi.

Gheorghe Carp, directorul Spitalului Clinic Judeţean, a ţinut să mulţumească firmei pentru donaţia făcută. "Gestul este cu atât mai lăudabil cu cât firma nu este la prima donaţie de acest gen", a spus directorul.

Producătorul orădean de maşini şi unelt, Emsil Techtrans a mai donat, în ianuarie 2011, Maternităţii orădene 18.500 de euro pentru achiziţionarea unui aparat de terapie intensivă. Apoi, în iulie 2012, aceeaşi firmă a donat Spitalului Clinic Municipal aparatură de ultimă generaţie pentru compartimentul de Oncologie Pediatrică.