Obişnuiţi-vă cu autobuzul şi mersul pe jos! Anunţată iniţial pentru data de 16 mai şi amânată apoi cu o lună, reluarea circulaţiei tramvaielor prin Piaţa Unirii se va face cel mai probabil în luna august.

"Termenul oficial a fost data de 16 mai. Acesta a fost amânat pentru luna iunie, dar dacă va fi în iulie va fi minunat. Cel mai sigur este că lucrările vor fi terminate în august. Sper să nu ne apuce septembrie şi să fim încă în lucru", a declarat directorul OTL, Csuzi Istvan, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, lucrările sunt întârziate de înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare din strada Independenţei de către angajaţii Companiei de Apă Oradea care sunt obligaţi să sape în unele zone şi la patru metri adâncime. Constructorii nu pot lucra în paralel pe acelaşi amplasament pentru că există riscul de surpare a malului de pământ peste muncitorii din şanţ.

Csuzi Istvan a afirmat că din momentul în care angajaţii CAO vor finaliza lucrările la reţele, firma Sylc Con Trans din Arad are la dispoziţie 54 de zile să termine lucrările la liniile de tramvai, ceea ce este un termen rezonabil. "Nu am curaj să fac o nouă previziune cu privire la termenul de finalizare a lucrărilor. Cel mai probabil acesta va fi în iulie-august", a spus directorul.

Circulaţia tramvaielor prin centrul oraşului, dar şi în cartierul Ioşia, a fost sistată începând din 16 februarie. Constructorul şi-a asumat un termen de predare de trei luni, pe care nu l-a putut respecta însă pentru că a fost pus în imposibilitatea de a intra în amplasament.

Lucrările de reabilitare a căii de rulare pe porţiunea Independenţei - Piaţa Unirii, de circa 460 metri, costă OTL 2,9 milioane lei, plus TVA. Sistarea circulaţiei tramvaielor prin zona centrală a însemnat pentru OTL reducerea încasărilor cu circa 10%, călătorii fiind nevoiţi să se reorienteze către alte mijloace de transport.