Veşti bune pentru fermierii bihoreni, care de anul viitor vor avea o şansă în plus să-şi desfacă produsele: compania Real Hypermarket este interesată să le preia pentru vânzare în toate magazinele din ţară.

"Săptămâna trecută, la sediul Consiliului Judeţean, am primit vizita preşedintelui Real Hypermarket de la Viena, Michel Lamoot, care ne-a informat că există interesul de a prelua produsele fermierilor bihoreni începând de anul viitor", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle.

Ţîrle a adăugat că, având în vedere această perspectivă, a cerut deja Camerei Agricole (instituţie recent trecută în subordinea CJ) să invite la sediul instituţiei producătorii din agricultura judeţului, la începutul anului viitor.

"Întâlnirea cu fermierii bihoreni o vom face imediat după încheierea sărbătorilor de iarnă, şi vor participa şi reprezentanţi ai Real Hypermarket, pentru discuţii tehnice cu aceştia", a mai spus Radu Ţîrle.

Şeful CJ a precizat că, pentru a fi înştiinţaţi cât mai mulţi fermieri, va apela şi la sprijinul tuturor primăriilor din judeţ, pentru ca acestea să ia legătura cu agricultorii.