Poliţiştii i-au făcut semn lui Călin Balint miercuri dimineaţă, în jurul orei 5, pe DN1, în comuna Oşorhei. Cum însă şoferul nu a oprit la semnatul acustic şi luminos, demarând în trombă, echipajul a pornit în urmărirea lui din Oşorhei şi până în centrul Oradiei, unde a fost blocat pe strada Crinului, în apropierea Parcului 1 Decembrie, cu ajutorul unui echipaj de ordine publică.

Balint s-a baricadat însă, în maşină, refuzând să se legitimeze, acesta fiind adus la sentimente mai bune doar după un sfert de oră, la sosirea luptătorilor Serviciului de Intervenţie Rapidă, când a deschis portiera şi s-a predat.

În urma verificărilor, poliţiştii Serviciului Rutier au constatat că interlopul avea anulat dreptul de a conduce autovehicule din 2008, fiind cercetat în mai multe dosare, atât pentru conducere cu permisul suspendat iar ulterior fără permis, cât şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, şi a unui autoturism cu numere false.

Miercuri dimineaţă, Călin Balint a fost condus la Serviciul de Medicină Legală Oradea pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei iar apoi la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere unde a fost pus din nou sub învinuire pentru conducere fără permis.