Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea i-au audiat, vineri, pe doi dintre cei trei interlopi orădeni implicaţi, miercuri, în altercaţia de pe pietonala Republicii, Constantin Mărie şi Petru Puşcaş.

Cei doi sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi au fost reţinuţi, joi, pentru 24 de ore, după ce s-au încăierat cu Mihai Lasca, zis "Francezu", cunoscut ca fost şmenar şi cu care Mărie se află în relaţii de duşmănie.

Poliţiştii au propus arestarea celor doi, invocând faptul că nu sunt la prima abatere şi au provocat un scandal în plin centrul oraşului, la o oră de vârf, riscând să rănească şi alte persoane, pericol susţinut şi de imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale Primăriei Oradea în timpul scandalului, depuse ca probă la dosar.

Procurorii au respins, însă, propunerea poliţiştilor, ca neîntemeiată, şi au emis pe numele celor doi ordonanţe prin care li se interzice să părăsească localitatea pentru 29 de zile.

Lasca Mihai.jpgCel de-al treilea bătăuş, Mihai Lasca (foto), nu a fost pus sub învinuire. Asta cu toate că, potrivit declaraţiilor făcute de soţia lui Costi Mărie, Cristina, bătaia ar fi fost provocată de acesta şi chiar s-ar fi folosit de un cuţit în încercarea de a-şi răni adversarul, armă care i-a căzut însă din mână.

Declaraţiile femeii sunt contrazise, însă, de Lasca. Nemulţumit că a fost catalogat "interlop", doar pentru că a umblat cu şmenarii în urmă cu 15 ani, bărbatul susţine că altercaţia de pe Republicii a fost prima în care a fost implicat de 15 ani încoace. "Ultima dată m-am bătut în liceu şi nici nu sunt interlop. Pe Bocşan nu îl cunosc decât din vedere. Oricum, bătaia de pe Republicii nu eu am provocat-o. Se vede pe camerele de supraveghere. Dacă minţeam, eram şi eu reţinut", a povestit Mihai Lasca BIHOREANULUI. 

Bărbatul aştepta în faţa frizeriei de pe Republicii când, zice el, a apărut Mărie. "M-a înjurat, m-a prins de haine, m-a lovit şi, ca să mă apăr, am dat şi eu. Când a venit Puşcaş, m-au pulverizat cu spray iritant, au dat cu scaune după mine. Eu am făcut scandal, sau ei?", zice Lasca, negând şi acuzaţia că ar fi încercat să-şi taie adversarul cu un cuţit. "Cristina Mărie a declarat că am încercat să-l lovesc pe Costi cu cuţitul. În primul rând eu nu am avut cuţit şi nu umblu cu cuţite pe stradă", a mai spus Lasca.

Legat de motivul scandalului, bărbatul susţine că incidentul a pornit de la un altul, consumat în luna ianuarie, când Mărie şi Puşcaş, l-ar fi bătut la comandă. "Şeful lor, Raita, mă bănuie că am văzut când cineva i-a furat 5000 lei iar ei m-au căutat şi m-au bătut. Când m-au lovit, am căzut şi mi-au luat 200 euro din buzunar. Am depus plângere la Poliţie împotriva lor pentru că mi-au luxat maxilarul", pretinde Lasca. 

Citiţi despre noua reglare de conturi dintre interlopii oraşului în articolul "Interlopul Costi Mărie, reţinut şi cu nasul spart după o bătaie pe Corso"