Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele cunoscutului interlop orădean Constantin Mărie, pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Bărbatul este acuzat că, miercuri, la prânz, împreună cu prietenul său, Petru Puşcaş, s-au luat la bătaie cu Mihai Lasca, zis "Francezu", un fost şmenar  cu care Mărie se află în relaţii de duşmănie.

Apropiaţii lui Mărie spun că acesta a fost atacat de Lasca în timp ce se plimba cu fiica sa de 4 ani lângă o terasă, fetiţa fiind şi ea rănită în urma îmbulzelii. "Nu soţul meu a început altercaţia. El era împreună cu fetiţa şi, oricât ar fi de impulsiv, nu şi-ar pune copilul în pericol. Omul acela (Mihai Lasca - n.r.) l-a atacat în momentul când a văzut că nu e atent. L-a lovit cu pumnii peste faţă, iar Costi s-a dezechilibrat şi fetiţa, care îl ţinea de mână, a căzut. E plină de julituri şi vânătăi. Normal că, văzându-se atacat, Costi a încercat să se apere şi, totodată, să-şi apere copilul. A lovit şi el, dar nu el a început", a povestit BIHOREANULUI soţia interlopului, Cristina Mărie.

Femeia susţine că, în timpul altercaţiei, Lascu ar fi scos şi un cuţit, însă soţul ei l-a lovit peste mână, iar arma i-a căzut. "Mi-a spus şi Costi, dar au spus şi alţii, martori la bătaie, că l-au văzut cu cuţitul în mână. În final, Lasca a fugit. Abia după aceea l-a sunat Costi pe Puşcaş, ei n-au fost împreună. L-a chemat pentru că era ameţit, iar în îmbulzeala aceea, nu o mai găsea pe fetiţa care fusese trasă deoparte de un martor să nu cumva să se rănească. Asta s-a întâmplat. Şi nu a venit poliţia să-i despartă. Lasca a fugit, iar Costi a venit acasă", a susţinut Cristina.

Cert este că, în urma incidentului, Lasca a fost internat la spital, în timp ce Mărie, după o seară petrecută la spital din cauza unui traumatism facial, a fost reţinut, joi, de procurori.

"L-au sunat aseară şi a plecat dimineaţa, să dea declaraţii. De atunci nu l-am mai văzut şi nici nu m-a anunţat nimeni ce s-a întâmplat", a afirmat soţia interlopului, nemulţumită că poliţiştii nu l-au tras la răspundere pentru cele întâmplate şi pe Mihai Lasca, care, în opinia ei, e singurul vinovat. "S-a internat în spital, dar sunt convinsă că nu are nimic. Costi nu a apucat să-l lovească, că a fugit şi s-a ascuns într-un magazin", spune Cristina.

Femeia a povestit că, în urma incidentului, micuţa ei e traumatizată. "Fetiţa mea plânge într-una, e speriată", a spus soţia lui Mărie.

Potrivit unor surse judiciare însă, dar şi conform celor declarate de Mihai Lasca (foto)Lasca Mihai_1.jpg, altercaţia ar fi fost provocată de Mărie. "Se vede pe camerele de supraveghere, Costi a început scandalul. Dacă minţeam, eram şi eu reţinut", a povestit acesta BIHOREANULUI.

Lasca susţine că aştepta în faţa frizeriei de pe Republicii când, zice el, a apărut Mărie. "M-a înjurat, m-a prins de haine, m-a lovit şi, ca să mă apăr, am dat şi eu. Apoi l-a sunat pe Puşcaş şi a continuat scandalul. M-au pulverizat cu spray iritant, au dat cu scaune după mine. Eu am făcut scandal, sau ei?", zice el, negând că ar fi încercat să-şi taie adeversarul cu cuţitul. "Eu nu umblu cuţite la mine", a mai spus bărbatul.

Lasca susţine că altercaţia cu Mărie a pornit de la o alta, consumată în luna ianuarie, când acelaşi interlop, însoţit tot de Petre Puşcaş, l-ar fi agresat la comandă. "Şeful lor, Raita, mă bănuie că am văzut când cineva i-a furat 5000 lei din maşină. Ei m-au căutat şi m-au bătut. Când m-au lovit, am căzut şi mi-au luat 200 euro din buzunar. Am depus plângere la Poliţie împotriva lor pentru că mi-au luxat maxilarul dar nici până azi nu am primit răspuns", pretinde Lasca.