Interlopul orădean Răzvan Parfene, arestat preventiv luna trecută pentru 30 de zile după ce, în decurs de o lună, a încălcat de aproape 1700 ori ordinul de protecție emis pe numele lui la cererea soţiei, a fost trimis în judecată şi rămâne în spatele gratiilor.

Răzvan Parfene a fost trimis în faţa instanţei la sfârşitul săptămânii trecute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru încălcarea repetată a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție emis pe numele lui.

Ordinul, după cum a relatat şi BIHOREANUL, a fost emis de Judecătoria Oradea pe 25 iulie, în acest an, pe o perioadă de 12 luni, după ce, cu două zile mai devreme, în locuința comună și în parcarea din fața imobilului, ar fi agresat-o atât pe soţia sa, cât și pe un alt membru al familiei, victimele necesitând pentru vindecarea leziunilor suferite între 3 și 6 zile de îngrijiri medicale. 

În loc să respecte dispoziţiile judecătorilor, începând din 25 iulie, de când a primit interdicţia, şi până pe 28 august, Parfene şi-a bombardat soţia cu apeluri, SMS-uri, dar şi prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie, până când, disperată, femeia a cerut ajutorul poliţiştilor. Ca urmare, pe 4 septembrie, polițiștii Biroului Poliției de Proximitate Oradea au dispus reținerea lui Parfene pentru 24 de ore, pentru încălcarea continuată a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție (1.695 de acte materiale).

În aceeaşi zi de 4 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele interlopului un mandat de arestare preventivă pentru 30 zile, măsură care a fost prelungită, ulterior, chiar şi după trimiterea în judecată a bărbatului, pe 30 septembrie. 

Cunoscut bătăuş şi recuperator, Răzvan Parfene a fost condamnat în mai multe rânduri, şi a ajuns celebru în 2017, după ce a publicat pe Facebook un video în care, cocoţat pe capota unei maşini parcate pe o plajă şi invocând "libertatea de exprimare", îi informa pe poliţistul, procurorul şi judecătorii care l-au băgat "gratis" la închisoare pentru o încăierare, că le ia "morţii în p...", ba chiar şi nevestele şi "tot neamul şi rasa" lor.

Un an mai târziu, el a fost prins la frontiera Borş şi apoi arestat provizoriu fiindcă pe numele său era emis, de autorităţile din Austria, un mandat european de arestare pentru vătămare corporală, iar în 2019, a fost încătuşat pentru că a tâlhărit un orădean de un telefon scump şi a fugit cu maşina, şofând fără permis.

Până să fie condamnat definitiv, în 2020, bărbatul şi-a mai "umflat" dosarul cu infracţiuni rutiere, inclusiv consum de droguri la volan, dar şi distrugere, cea din urmă fiind de toată groaza: a intrat pe un teren de fotbal 5x5 cu un cuţit în mână și i-a fugărit pe jucători ca să le ia mingea pe care, apoi, a tăiat-o. 

Răzvan Parfene a primit, în 2020, o pedeapsă de 4 ani şi 5 luni de închisoare, fiind eliberat condiţionat în această primăvară.