Interlopul orădean Răzvan Parfene a fost încătuşat în noaptea de luni spre marţi, în timp ce încerca să iasă din România prin Punctul de trecere a frontierei Borş. BIHOREANUL a aflat că bărbatul era dat în consemn, fiind căutat de autorităţile austriece pentru vătămare corporală.

Parfene a fost predat de poliţiştii de frontieră unui echipaj de poliţişti din cadrul Compartimentului Urmăriţi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Bihor, care l-a depus în Arestul Poliţiei.

Marţi, Parfene a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, unde a fost reţinut pentru 24 de ore, iar apoi a fost condus în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi al Curţii de Apel Oradea, care a dispus arestarea provizorie a interlopului pentru 15 zile.

Termenul de judecată pentru confirmarea mandatului european de arestare emis pe numele lui Răzvan Parfene de autorităţile austriece a fost stabilit pentru ziua de 25 aprilie, până când instanţa va primi traducerea în limba română a documentului emis de procurorii din Austria.

Încheierea Curţii de Apel Oradea nu este definitivă. Parfene are posibilitatea să o conteste în termen de 48 ore la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ultimii ani, Răzvan Parfene a fost implicat în mai multe scandaluri, fiind condamnat ultima oară, în 2013, la 3 ani de detenţie pentru o încăierare din 2008 în benzinăria Lukoil Nufărul, care l-a vizat pe interlopul Gabriel Tămăşdan, zis Gabi Dinamită.

După eliberarea din Penitenciar, bătăuşul s-a mutat în Austria, însă a ieşit din nou în evidenţă, toamna trecută când, într-o filmare postată pe Facebook, a transmis un mesaj dur poliţistului, procurorului şi judecătorilor care l-au trimis "gratis" la închisoare pentru scandal. În ciuda limbajului vulgar şi a ameninţărilor evidente, interlopul nu a fost reclamat de nici unul dintre cei vizaţi. 

De altfel, Parfene pare să aibă o obsesie cu privire la oamenii legii şi acţiunile lor, simţindu-se în permanenţă vizat sau chiar urmărit de aceştia, după cum o arată o nouă filmare cu o maşină de Poliţie postată de interlop pe Facebook, pe 11 aprilie.