Romulus Markovics este din nou în atenţia poliţiştilor, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi loviri, după ce, împreună cu cinci prieteni ai săi, a provocat un nou scandal pe strada Jean Jaures, în vecinătatea brutăriei Tomis, atacându-i pe fiii proprietarei brutăriei Popa şi pe un prieten care îi însoţea, Dan Chiş, naşul unui cunoscut recuperator orădean, Constantin Mărie.

Negocieri cu "spate"

Fraţii Popa trebuiau să se întâlnească cu un chiriaş de-al lor, care stă într-un imobil deţinut de familie pe strada Jean Jaurez, în imediata apropiere a brutăriei Tomis, la intersecţia cu bulevardul Dimitrie Cantemir. Bărbatul, Daniel Crăciun, datora cu chiria pe două luni, aproximativ 500 de euro, şi a fost ameninţat cu evacuarea, motiv pentru care a cerut o întrevedere ca să discute despre modalităţile de a rezolva problema.

În loc de asta, însă, Crăciun a venit la întâlnire cu Romulus Markovics şi cinci dintre oamenii acestuia, printre care şi unul dintre locotenenţii "băgaţi la înaintare" în cazul bătăilor, Răzvan Parfene. Toţi erau puşi pe scandal.

"Romi le-a cerut fraţilor Popa să nu mai facă atâta caz de datorie, că au un hotel în Parcul Ţăranilor pentru care vor trebui ca de-acum încolo să-i plătească taxă de protecţie. Când a văzut ce se întâmplă, Dan m-a sunat, dar pe când am ajuns eu scandalul se consumase deja", a povestit BIHOREANULUI Constantin Mărie.

"Prinţ" cu topor

Cum fraţii Popa au refuzat să mai stea la discuţii şi au dat să plece, Romi şi prietenii lor i-au bruscat, ameninţându-i - Romi cu un topor, iar Parfene cu un cuţit. "Fraţii Popa au reuşit să se retragă, dar Dan s-a împiedicat, iar ăştia l-au bătut cu pumnii şi picioarele, după care s-au urcat în maşini şi au plecat", spune Mărie.

În urma altercaţiei, Chiş s-a ales cu nasul spart, un deget fracturat la o mână şi mai multe vânătăi pe corp, potrivit raportului medico-legal leziunile având nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale. În aceeaşi seară, cei trei s-au prezentat la Poliţia municipiului şi au reclamat agresiunea. "Romi a început să-i sune, ca să se împace, dar nu se poate, nu vrea niciunul şi mi se pare normal", spune Mărie.

Contactaţi de BIHOREANUL, fraţii Popa au refuzat să comenteze incidentul, confirmând doar că au fost atacaţi şi că au depus plângere prin care cer tragerea la răspundere a agresorilor. Ancheta este la început, dar pe lângă declaraţiile celor implicaţi există deja şi alte probe împotriva bătăuşilor. Altercaţia a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale brutăriei Tomis şi a fost observată şi de mai mulţi martori, locuitori în zonă. Neguş şi oamenii săi nu au fost, încă, audiaţi.

Un an cu suspendare

Pe 6 decembrie anul trecut, Romulus Markovics a fost condamnat de Judecătoria Oradea la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei, pentru ultraj contra liniştii şi ordinii publice în urma unui scandal pe care l-a provocat în clubul Atti's în noaptea de 22/23 octombrie. Neguş a intrat în local însoţit de un grup de circa 15-20 de persoane, a smuls microfonul din mâna solistei Claudia Ciobanu şi a început să strige "Toţi copiii să plece acasă!", cerându-le astfel clienţilor să iasă.

Aproximativ 50 de clienţi ai localului, care îl cunoşteau ca fiind deosebit de agresiv şi violent, s-au ridicat de la mese şi au părăsit incinta. În club au rămas patronul localului, Lasztoczi Attila Robert, personalul, formaţia şi cinci clienţi care au fost agresaţi de bătăuşi care au provocat, totodată şi distrugerea unor bunuri din local, pagube estimate la aproape 800 de lei.

Dacă în situaţii anterioare, chiar mai violente, Neguş a fost tratat cu indulgenţă, în acest caz Parchetul şi Poliţia, presate de opinia publică, au luat măsuri rapide şi ferme împotriva capului ţiganilor, pe 29 octombrie Markovics fiind arestat. Ulterior, pe 9 noiembrie, după trimiterea lui în judecată, magistraţii au dispus punerea lui în libertate, aplicându-i doar interdicţia de a părăsi ţara şi de a mai intra în localuri publice până la finalizarea procesului său.