Antiţa Bar, fosta grefieră a Curţii de Apel Oradea care, în urmă cu doi ani, a fost obligată de judecători să se interneze la Spitalul de Psihiatrie Ştei după ce şi-a aruncat fetiţa dintr-un taxi pe un pod din Capitală, a fost eliberată.

Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Beiuş pe 22 iulie, în baza unui raport medical întocmit de o comisie de specialitate care a stabilit că starea femeii este ameliorată şi, ca urmare, măsura internării poate fi înlocuită cu tratamentul medical ambulatoriu. 

Grefiera de 43 ani a fost reţinută în toamna anului 2012, după ce şi-a luat de acasă fetiţa de 1 an şi jumătate, a plecat cu ea în Capitală iar pe Podul Grant a aruncat-o din taxi, doar o minune făcând ca micuţa să nu fie zdrobită de maşinile care veneau din urmă.

Fetiţa a fost internată cu escoriaţii faciale şi un traumatism cranio-cerebral minor, iar mama ei a fost reţinută  imediat de poliţiştii Serviciului Omoruri, care au internat-o la Spitalul "Alexandru Obregia", în condiţiile în care Antiţa Bar avea tulburări de comportament evidente şi, în plus, figura şi suferindă de afecţiuni psihice.

Psihiatrii care au consultat-o au stabilit că femeia în vârstă de 40 de ani nu a avut discernământ la momentul comiterii faptei, ca urmare Tribunalul Bucureşti a dispus internarea orădencei într-un spital de specialitate până când starea ei se va ameliora.

Imediat după incident, fetiţa a fost dată în custodia tatălui ei, timişoreanul Radu Ovidiu Bugariu (în foto, alături de fetiţă) unde se află şi în prezent.

Citiţi povestea Antiţei Bar şi a fetiţei sale, în articolele: Delir pe Grant: Fosta grefieră care şi-a aruncat copilul din taxi, o nebună fără tratament şi Grefiera care şi-a aruncat fetiţa din taxi a anunţat tatăl prin e-mail de existenţa copilului