Palatul Buckingham a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că medicii Reginei Elisabetei a II-a sunt îngrijoraţi pentru starea de sănătate a acesteia, ea fiind sub supraveghere medicală la Castelul Balmoral, din Scoţia.

BBC.com scrie că joi prinţul Charles şi prinţul William au ajuns şi ei la Balmoral, pentru a fi alături de suverana Marii Britanii.

„În urma unei evaluări suplimentare în această dimineaţă, medicii reginei sunt îngrijoraţi pentru starea de sănătate a Majestăţii Sale şi au recomandat ca aceasta să rămână sub supravegherea lor", se arată în comunicatul transmis de Palatul Buckingham, pe Royal.uk.

Vestea vine după ce în urmă cu o zi, Regina Elisabeta s-a retras de la întâlnirea în regim online a Consiliului Coroanei (format din politicieni cu experienţă care o sfătuiesc pe suverană în problemele statului), medicii recomandându-i să se odihnească.

Site-ul de ştiri Hotnews.ro scrie că jurnalistul Johnny Dymond de la BBC, care răspunde de Palatul Buckingham, a spus că de obicei instituţia este reticentă să transmită informaţii despre starea de sănătate a suveranei, ceea ce arată cât de gravă este situaţia de faţă. 

„Întreaga ţară este profund îngrijorată de informaţia transmisă de Palatul Buckingham în această după-amiază. Gândurile mele şi ale poporului Regatului Unit sunt alături de Majestatea Sa, Regina, şi de famila ei, în aceste momente grele", a scris noua şefă a guvernului de la Londra, Liz Truss, pe Twitter.

Zilele trecute, Regia Elisabeta a II-a a primit-o la Balmoral pe Liz Truss, delegând-o să formeze un nou guvern. În imaginea publicată de la întâlnire, se poate observa starea firavă a reginei.


(Sursa foto: Facebook - The Royal Family)

Regina a împlinit 96 de ani în 21 aprilie şi recent a sărbătorit jubileul de platină, adică 70 de ani de domnie.

Suverana a urcat pe tron după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, în 6 februarie 1952. Este monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic.

Soţul său, prinţul Philip, a murit în aprilie 2021.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!