Pentru că tot mai mulţi alegători sunt nemulţumiţi de starea drumurilor naţionale, senatorii liberali de Bihor, Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea, l-au întrebat pe ministrul "Marilor Proiecte" Dan Şova unde sunt banii încasaţi din vânzarea rovinietelor, destinaţi prin lege exclusiv reparării drumurilor, câţi se strâng şi câţi sunt necesari pentru ca şoselele să nu mai fie pline de gropi şi denivelări.

Trei întrebări într-una singură

"În condiţiile în care drumurile ţării sunt extrem de deteriorate şi suntem nevoiţi să le spunem cetăţenilor că nu sunt bani la buget pentru refacerea lor într-un ritm satisfăcător, tot mai mulţi posesori de autovehicule se întreabă ce se întâmplă cu banii colectaţi din vânzarea rovinietelor".

Aceasta este premisa de la care au pornit senatorii Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea în demersul lor de a-l întreba pe Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiectele de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, "care este suma totală încasată din plata rovinietei pentru anul 2012, cum au fost sau cum vor fi cheltuiţi aceşti bani şi care este suma necesară pentru întreţinerea şi repararea reţelei de drumuri naţionale în anul 2013".

Guvernul, somat la transparenţă

Cei doi parlamentari liberali au spus într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri că este de datoria Guvernului să comunice periodic, sincer şi în mod transparent, care este fondul acumulat de la cetăţeni şi cum sunt cheltuiţi banii.

"Noi nu punem întrebări miniştrilor şi nu-i interpelăm ca să ne aflăm în treabă, ci pentru că reprezentăm în Parlament interesele alegătorilor, iar dacă în opoziţie am afirmat acest lucru, trebuie să fim corecţi şi când suntem la putere", a justificat Bodea demersul său şi al lui Boeriu.

"Nu urmărim să criticăm Guvernul, ci să-l obligăm să comunice cu cetăţenii şi să respecte dorinţa acestora de a şti realitatea", a mai spus Bodea, făcând aluzie la reproşurile aliaţilor PSD-işti care au dat de înţeles că liberalii fac exces de zel prin întrebările şi interpelările adresate miniştrilor.