Învăţătoarea din localitatea arădeană Vinga, al cărei elev s-a înecat, la sfârşitul lunii mai, într-un bazin din staţiunea Băile Felix, a primit un avertisment pentru neglijenţă de la comisia de disciplină a şcolii în care predă, însă la Oradea ancheta penală continuă în acest caz. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea o cercetează pe învăţătoare pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă.

Prim-procurorul Vasile Popa a declarat pentru BIHOREANUL că în prezent cazul este în ancheta poliţiştilor Postului de Poliţie Băile Felix. "Poliţiştii au fost delegaţi să efectueze cercetări pentru a lămuri vinovăţia cadrelor didactice care însoţeau grupul de copii. Învăţătoarea care avea sarcina să îl supravegheze pe băieţelul mort e suspectată de neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă", a spus Popa.

Tragedia a avut loc pe 27 mai, în jurul orei 18. Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliţie Bihor, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic, prin numărul de urgenţă 112, despre faptul că un copil s-a înecat într-unul dintre ştrandurile din Băile Felix. Victima, un băieţel de 7 ani, din comuna Vinga, judeţul Arad, făcea parte dintr-un grup de aproximativ 40 de elevi care, însoţiţi de mai multe cadre didactice, ajunseseră în staţiune înainte cu două ore de producerea tragediei şi a căzut în bazin într-un moment în care nu se mai afla nimeni prin preajmă.

În urma necropsiei, medicii au stabilit că băieţelul a murit înecat şi a zăcut în apă în jur de 15 minute până să fie descoperit şi scos la suprafaţă.

Surse din cadrul Poliţiei au declarat pentru BIHOREANUL că, marţi, poliţiştii din Băile Felix s-au deplasat în judeţul Arad, unde au audiat atât copiii cât şi cadrele didactice care au participat la excursie. Potrivit acestora, cercetările sunt în curs de finalizare, urmând ca dosarul să fie înaintat procurorilor care vor decide măsurile legale ce se impun.