Oradea va avea în sfârşit o sală de expoziţii modernă. Firma Tradecenter pregăteşte licitaţia pentru construirea unui centru de afaceri cu şase etaje, peste drum Lotus Center, în dreptul sensului giratoriu.

Potrivit proiectului, prezentat presei marţi, imobilul va avea la parter un spaţiu expoziţional cu o suprafaţă de 1.600 metri pătraţi, iar în subteran o parcare cu o sută de locuri. Construcţia va ocupa o suprafaţă utilă de circa 16.000 metri pătraţi, din care 9.500 metri pătraţi vor fi destinaţi închirierii.

Imobilul va fi deservit de patru lifturi şi va fi dotat cu facilităţi specifice întreprinderilor: de la secretariat, centru de informare, centru de copiere, traducere şi editare, până la săli de conferinţă şi acces la comunicaţii şi internet.

"Centrul a fost proiectat să găzduiască minim 20 de întreprinderi mici şi mijlocii. Dacă luăm în considerare însă suprafaţa construită aici, ar putea funcţiona fără probleme între 60 şi 80 de firme", a declarat managerul de proiect Ludovic Dioszegi, marţi, în cadrul unei conferinţe organizate la faţa locului.

Investiţia în noul centru de afaceri se ridică la 88 milioane lei, din care circa 46,7 milioane lei o reprezintă finanţarea nerambursabilă. "În circa două săptămâni vom anunţa pe SEAP licitaţia pentru atribuirea lucrărilor şi sperăm ca în trei - patru luni să înceapă construcţia efectivă, astfel încât aceasta să poată fi terminată până la 31 octombrie 2014", a spus Dioszegi.

Construit pe terenul viran din faţa complexului comercial, viitorul centru de afaceri va completa în mod fericit modul de mobilare a zonei, unde municipalitatea a demarat deja lucrările de amenajare a viitorului parc Salca. Lucrările, adjudecate de firmele Constructorul Sălard şi Gardener vor amenaja aici 3,4 hectare de parc şi un lac de 0,5 hectare traversat de un ponton.

În plus, în aceeaşi zonă, firma Medhotel, specializată în servicii medicale, va construi un spital cu 140 de locuri. Unitatea va fi compusă din două clădiri cu cinci etaje, prima dintre ele urmând să fie dată în folosinţă încă din toamna acestui an.

Citeşte pe aceeaşi temă şi "Floarea din mlaştină: A început amenajarea parcului Salca, cu labirint verde şi lac artificial"