Abandonate în urmă cu trei ani din lipsă de fonduri, lucrările la campusul şcolar din Calea Armatei Române vor fi reluate. Consiliul Local a aprobat joi valoarea actualizată a proiectului la suma de 42,5 milioane lei, din care 8,2 milioane lei au fost deja cheltuite pe construcţia primului corp de clădire în care s-a şi mutat Colegiul Economic Partenie Coma.

Diferenţa de 34,3 milioane lei cu TVA inclus, echivalentul a 7,7 milioane euro, urmează să fie suportată din fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Contribuţia municipalităţii în acest proiect se ridică la 775.000 lei, reprezentând cofinanţarea de 2% precum şi cheltuielile neeligibile.

Până în prezent, firma Selina, câştigătorul licitaţiei din 2008, a construit în campusul şcolar un corp de clădire cu 16 clase, trei laboratoare, cabinete şi spaţii anexe pentru conducerea Colegiului Economic.

În etapa următoare, constructorul va ridica încă un corp de clădire cu opt clase, bibliotecă cu sală de lectură, un laborator şi două cabinete. Investiţia mai cuprinde un cămin-internat cu 300 locuri, cantină şi club, un bloc de garsoniere pentru cadrele didactice, o sală de sport, o bază sportivă un punct termic şi unul de control al accesului.

Municipalitatea a depus spre finanţare în primăvara acestui an Proiectul "Campus Şcolar - Calificare profesională în Oradea pentru mediul economic din Bihor", derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, domeniul de intervenţie 3.4 - Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

În urma finalizării procesului de verificare a dosarului de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de lucrări, proiectul a fost declarat conform, iar municipalitatea are termen până pe 13 mai să depună la ADR Nord-Vest, cererea de finanţare cu documentele aferente.