Lucrările de amenajare a viitoarei şosele cu patru benzi care va lega Oradea de Autostrada Transilvania, pornind din sensul giratoriu de la intersecţia centurii cu Calea Sântandreiului, au fost scoase la licitaţie internaţională la un preţ de 719,6 milioane lei.

"Având în vedere valoarea mare a licitaţiei, anunţul va apărea şi în jurnalul Uniunii Europene. Termenul de depunere a ofertelor este 3 aprilie 2020. Sper ca CNAIR să adjudece cât mai rapid posibil licitaţia, în aşa fel încât să se poată face proiectul tehnic, iar primele lucrări la podul peste Crişul Repede şi la pasaje să poată începe la sfârşitul acestui an", a anunţat, joi, primarul Ilie Bolojan, pe Facebook.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai lucrării, aprobaţi de Consiliul Local Oradea în iulie 2018, investiţia vizează amenajarea unei căi de legătură cu o lungime de 19 kilometri, punctată de 12 poduri şi pasaje şi trei noduri rutiere.

Lucrările vor fi finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020 şi vor avea o durată de 24 de luni.

În plus, pentru a facilita accesul orădenilor la viitoarea şosea, municipalitatea a luat în calcul realizarea unui pasaj subteran pe sub şoseaua de centură şi strada Ovidiu Densușianu în continuarea străzii Meşteşugarilor.

Pasajul va avea o înălţime de 5 metri şi o lăţime de 10 metri, din care carosabilul lat de 7,8 metri va fi flancat de două trotuare de 1,1 metri.