Comuna Oşorhei va fi conectată la reţeaua de canalizare menajeră. Directorul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra, şi primarul Ioan Pop au semnat vineri, cu reprezentanţii asocierii formate din firmele OMS România şi Instalaţii Montaj contractul de lucrări pentru construirea a 29,6 kilometri de conducte de canalizare şi amenajarea a 1.734 de racorduri la reţea în localităţile Oşorhei, Alparea şi Fughiu.

"Pentru mine este o zi mult aşteptată. Vom fi alături şi vom colabora cu cele două firme pentru a realiza cu succes acest obiectiv în folosul locuitorilor comunei noastre", a spus primarul Ioan Pop.

OMS România şi Instalaţii Montaj au câştigat contractul la concurenţă cu alte 13 firme, la un preţ de 9,1 milioane euro plus TVA. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 20 de luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

În acest interval, asociaţii vor trebui să construiască în localitatea Oşorhei 13,8 kilometri de reţea menajeră, patru staţii de pompare a apelor menajere uzate şi 1.009 racorduri de canalizare menajeră.

În satul Alparea se vor construi 8,8 kilometri de canalizare menajeră, două staţii de pompare şi 369 de racorduri, iar în Fughiu se vor amenaja 6,9 kilometri de conductă, trei staţii de pompare şi 365 de racorduri la canalizare.

Investiţiile fac parte din programul de "Extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor", proiect în valoare totală de 83,2 milioane euro finanţat în proporţie de 76,3% din fonduri europene.