Cele două pasaje supraterane care vor traversa şoseaua de centură în dreptul străzilor Ciheiului şi Nojoridului vor fi date în lucru în primăvara anului viitor. Guvernul României a aprobat, săptămâna trecută, indicatorii tehnico-economici pentru cele două lucrări în valoare totală de 65 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, finanţarea celor două investiţii se va realiza din bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, capitolul "Transporturi".

Costurile lucrărilor pentu pasajul din zona străzii Ciheiului au fost estimate la 35,5 milioane lei, inclusiv TVA, în vreme ce costurile pentru pasajul din zona străzii Nojoridului au fost apreciate la 30 milioane lei cu TVA inclus. Durata de realizare a celor două lucrări este de 24 de luni.

Primăria Oradea a primit, în primăvara acestui an, acordul oficial al Comisiei Europene pentru cele două investiţii, care figurează în lista proiectelor de rezervă aprobate pentru POST 2007-2013. Pentru a grăbi demararea lucrărilor, reprezentanţii municipalităţii au pus deja la dispoziţia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale documentaţiile tehnice pentru ambele proiecte, CNADNR urmând să se ocupe de organizarea licitaţiilor.