Judo Club Liberty Oradea şi-a făcut un bilanţ al participărilor şi rezultatelor obţinute la competiţiile din luna recent încheiată. Astfel, conform unei informări a clubului orădean, în luna septembrie, judoka de la JC Liberty au luat startul la mai multe campionate naționale organizate pe diferite categorii de vârstă.

Au fost obţinute în total trei medalii de bronz, la Naţionalele de U12 de la Piteşti şi U15 Ne-Waza, tot de la Piteşti.

Primul Campionat Naţional din luna septembrie la care au luat parte sportivii de la JC Liberty a fost cel de Ne-Waza pentru categoria de vârstă U16 de la Cluj Napoca, unde au fost obţinute două locuri 7, prin Claudia Seica la categoria - 57 kg şi Andrei Sfârlea la – 55 kg. Au mai participat şi Yannis Soltan (- 55 kg), David Bălan (-66 kg) şi Dragoş Ungur Brehoi (-81 kg), dar care nu au ajuns să ocupe poziţii superioare.

A urmat Campionatul Naţional de U12 de la Piteşti, unde orădenii de la JC Liberty şi-au adjudecat două medalii de bronz, prin Nicolas Purdea, la categoria de greutate 30 kg, şi Amelia Groza, la 40 kg. Tot aici, Bogdan Lascău s-a situat pe poziţia a 7-a, la categoria 50 kg.

La Piteşti au avut loc şi următoarele două concursuri, de Ne-Waza, ambele. La CN Ne-Waza U13, Bogdan Lascău, la categoria 50 kg, a ocupat locul 7, în timp ce David Baiduca, la 42 kg, nu s-a clasat pe o poziţie superioară.

În fine, la Campionatul Naţional Ne-Waza de U15, Tudor Lascău s-a situat pe locul 3 şi a cucerit medalia de bronz în cadrul categoriei 55 kg, în timp ce George Asproiu la 46 kg, Ianis Kacsandi la 66 kg şi Dragoş Ungur Brehoi la +66 kg nu au mai ocupat locuri superioare.

„Chiar dacă rezultatele obținute nu sunt pe măsura obiectivelor şi a eforturilor depuse, rămânem totuși în zona de progres şi avem încredere în sportivii care ne reprezintă”, a transmis clubul orădean, într-un comunicat, mulţumind, totodată, şi părinţilor pentru susţinere.

Pentru judoka de la JC Liberty Oradea urmează în acest weekend o nouă competiţie, de această dată una internaţională. Este vorba despre Cupa Europeană „Brno European Judo Hopes Cup & Technical Session Kodokan Experts”, organizată de Uniunea Europeană de Judo pentru judoka pre-cadeţi, 2010-2011, în Cehia, în perioada 4-6 octombire.

La acesta competiție, clubul bihorean va participa cu sportivii: Claudia Seica (la -57 kg), George Asproiu (la -46 kg), Tudor Lascău (-55 kg), Ianis Kacsandi (-66 kg) şi Dragoş Ungur-Brehoi (-73 kg).

Profesoarele antrenoare care se ocupă de pregătirea tinerilor judoka de la Liberty Oradea sunt: Loredana Lascău, Alina Borza şi Bianca Gavrea.