Voleibalistele de la CSU Oradea au cedat la zero jocul pe care l-au susţinut sâmbătă, în deplasare, în faţa liderului Seriei Vest din Divizia A2, în ultima etapă din faza I a competiţiei. Cu toate acestea, elevele antrenoarei Mariana Szabo-Alexi s-au calificat la turneul semifinal, de pe poziţia secundă.

În confruntarea de la Târgu Mureş s-a consemnat o misiune uşoară a gazdelor de la CSU Medicina, liderul Seriei A2 Vest, formaţie antrenată de tehnicianul sârb Zucovic Pedrag, care provine din staff-ul campioanei de senioare CSM Volei Alba Blaj şi care are în componenţă jucătoare de la lotul naţional de tineret.

Din păcate, voleibalistele de la CSU Oradea nu au putut ţine pasul şi au pierdut cu 0-3 în ultimul joc din faza I, joc în care s-au întâlnit ocupantele primelor două poziţii.

Partida a fost dominată de mureşence, care au condus pe toată durata partidei, doar ultimul set fiind unul mai disputat, jucătoarele gazdă evoluând perfect, cu un joc în atac eficient.

Echipele situate pe primele două locuri, CSU Medicina Târgu Mureş şi CSU Oradea s-au calificat direct în faza a III-a, iar celelalte echipe vor juca în sistem play-off, două jocuri din trei, după cum urmează: SCM U Craiova- CSM Sighetu Marmaţiei şi CSS ACS Volei "Cristina Pîrv" -  CSU Politehnica Timişoara.

Turneul semifinal va avea loc între 13 şi 15 martie, în organizarea  unei echipe ce va fi stabilită prin licitaţie la data de 25 februarie şi la care vor participa direct echipele de pe primele două locuri, alături de câştigătoarele fazei a II-a din play-off.

CSU Medicina Târgu Mureş - CSU Oradea 3-0 (25-16, 25-16, 25-13)


 Rezultatele ultimei etape din Seria Vest a Diviziei A2: 

CSS ACS Volei "Cristina Pârv" Turda - SCMU Craiova 3-1

CSM Sighetu Marmaţiei - CSU Politehnica Timişoara 2-3

CSU Medicina Târgu-Mureş - CSU Oradea 3-0

Clasament:

1. CSU Medicina Târgu Mureş 29 puncte

2. CSU Oradea 20 puncte

3. SCMU Craiova 19 puncte

4. CSS ACS Volei "Cristina Pîrv" Turda 14 puncte

5. CSU Politehnica Timişoara 7 puncte

6. CSM Sighetu Marmaţiei 1 punct