Vremea festivalurilor de amploare se apropie, iar în Oradea a fost anunțată deja sosirea unor invitați de seamă, precum soprana Angela Gheorghiu și The Prague Cello Quartet, în cadrul unei noi ediții a Sounds of Oradea, programată în perioada 14-16 iunie. 

Până atunci, orădenii sunt îmbiați cu alte oferte atractive pentru petrecerea timpului liber, cum ar fi întâlnirea cu actori, muzicieni și comedianți apreciați. 

Muzică Noo’vo

Dacă vor să îmbine cinele alese cu distracția și relaxarea, orădenii pot opta pentru oferta Noo’vo Resto Lounge, local situat pe strada Vasile Alecsandri nr. 5. După show-uri apreciate date de Mircea Baniciu, Mihai Mărgineanu, Ducu Bertzi sau Taxi, seria continuă cu alte evenimente speciale. 

Sâmbătă, 30 martie, Maria Răducanu și Albert Tajti promit o seară de melanj muzical. „O artistă reprezentativă pentru noul val de jazz din România, cu o experiență vastă și o creativitate rar întâlnită, Maria Răducanu aduce cu sine un mix de jazz, fado, etno-jazz și muzică populară românească - reușind să combine aceste genuri într-un mod cât se poate de armonios!”, spun organizatorii. Un bilet costă 125 de lei și poate fi rezervat telefonic la numărul 0750.432.211.

Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș formează duoul Fără Zahăr, care prezintă povești muzicale pline de umor, iar pe 13 aprilie va aduce la Noo’vo concertul numit „Nevralgii de primăvară”. Biletele se găsesc și online, pe ambilet.ro, la prețul de 60 de lei.

Telefonul nu mai sună

„Ploaie în luna lui Marte”, „Balada blondelor iubiri”, „Ce bine că ești” sunt câteva dintre melodiile ce stârnesc fie bucurii, fie nostalgii. Ele vor fi aduse la Oradea, pe 18 aprilie, de Nicu Alifantis, alături de Răzvan Mirică, în concertul Gemini, care va fi dat pe scena aceluiași restaurant de pe strada Vasile Alecsandri nr. 5. Biletele pot fi cumpărate la prețul de 100 de lei. 

Narcisa Suciu poposește și ea la Oradea, pe 25 aprilie, pe scena Noo’vo, în cadrul turneului „Mocirița”. Prețul unui bilet este 100 de lei. 

Cel mai nou album al trupei country-rock Desperado, „Succesuri și eșece”, va fi lansat la Oradea printr-un concert susținut, pe 26 aprilie, tot la Noo’vo. Biletele costă 100 de lei. 

Noo’vo a programat deja evenimente inclusiv pentru ultima lună de primăvară. Pe 12 mai, pe scena localului va urca Iris, în formula Cristi Minculescu, Valter Popa și Boro, cu piese ca „Floare de Iris” sau „Baby”, intrarea costând 150 de lei. 

Pe 24 mai, formația Sarmalele Reci își va purta aici fanii într-o „călătorie sonoră eclectică, care îmbină rock'n'roll, funk, jazz și folclor, cu versuri pline de forță și mesaje emblematice”. „Bucură-te de hituri precum «Violeta», «Telefonul nu mai sună», «Dacă n-ai fi tu» și multe altele, care au marcat generații întregi”, îndeamnă gazdele. Prețul unui bilet este de 70 de lei. 

„Cuvinte” în concert 

Se anunță, însă, multe alte seri cu muzică, teatru sau comedie, în perioada următoare. Polițistul și autorul Marian Godină va urca pe scena Urban Place, pe 30 martie, în calitate de comediant, alături de Teodor Abagiu și Bogdan Nonic. „Atenție! Trageți pe dreapta! Marian Godină pleacă în țară. Pentru prima dată cu scopul de a vă face să râdeți. Și e gata să amendeze orice stare de plictiseală cu un show de comedie în conformitate cu toate prevederile umorului”, transmit organizatorii. Biletele, la prețul de 78 de lei, sunt aproape epuizate. 

Pe 7 aprilie, rockerii orădeni se vor putea bucura de un concert al formației Celelalte Cuvinte, la Lokal (str. Aurel Lazăr nr. 1). „Păstrându-şi de-a lungul timpului atât componenţa, cât şi stilul, Celelalte Cuvinte a devenit o trupă-legendă a rockului românesc, cu o identitate aparte. Sonorităţile muzicale Celelalte Cuvinte sunt identificate imediat de orice fan. Niciodată comercialul nu a fost un criteriu de creaţie sau interpretare”, spun organizatorii despre trupa orădeană. Biletele se vând pe iabilet.ro și ambilet.ro, la prețul de 70 de lei în regim presale, iar apoi prețul va fi de 80 de lei. 

Hoți de onoare

„Sunt un Orb” e un spectacol în care „Horațiu Mălăele combină inteligența și umorul, pune în valoare întreaga sa măreție și carismă și garantează emoții imprevizibile”, după cum se arată în prezentarea evenimentului one man show al maestrului programat la Oradea pe 19 aprilie, la Filarmonica de Stat, pentru care biletele pot fi achiziționate la prețul de 130 de lei (iabilet.ro).

Comedia „Hoți de onoare”, cu Anca Sigartău, Oana Moșneagu, Vlad Gherman, Damian Victor Oancea și Claudiu Maier, va fi jucată pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor pe 17 aprilie. Este o adaptare după piesa „Non si paga, non si paga”, de Dario Fo, ce mizează pe comicul de situație, și o are în prim-plan pe Antonia, o femeie descurcăreață și inventivă, care știe cum să profite de un protest în supermarket legat de mărirea prețurilor. Apropo de prețuri, biletele costă 116 lei sau 137 lei, în funcție de locul în sală (iabilet.ro). 

Agenda locală este completată mereu cu noi evenimente, așa că oferta primăverii va fi, cu siguranță, și mai bogată de atât...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!