Preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor, Ioan Lucian, a fost reconfirmat vinerea trecută în funcţia de preşedinte al Uniunii Naţionale a Patronatului Român. Desfăşurată la Predeal, conferinţa a reunit reprezentanţi ai unor firme, organizaţii patronale şi asociaţii profesionale din peste 20 de judeţe.

"După 25 de ani de existenţă, Uniunea Naţională a Patronatului Român are o conducere nouă a cărui preşedinte, Ioan Lucian, a fost aprobat în unanimitate, confirmându-se eforturile acestuia de coagulare a mişcării patronale în cadrul unor turnee prelungite în mai mult de jumătate din judeţele ţării, derulate în ultimii trei ani", se menţionează într-un comunicat al UNPR.

Practic, Ioan Lucian a fost reconfirmat ca preşedinte al UNPR după ce a ocupat funcţia cu titlu interimar din octombrie 2014, după retragerea preşedintelui Marian Petre Miluţ. Cu ocazia alegerilor de la sfârşitul săptămânii trecute, orădeanul Constantin Jurcă a fost ales vicepreşedinte.

Potrivit comunicatului, conferinţa a reafirmat prin prezenţa unor companii cu contribuţii însemnate la PIB-ul României poziţia de lider a UNPR în dinamizarea cât mai concentrata a mişcării patronale, atât de disipată în ultimele decenii. Pe lista de pritorităţi ai noii conduceri a UNPR se numără intensificarea activităţii de accesare a fondurilor europene şi întărirea parteneriatului cu instituţiile publice.

UNPR a fost înfiinţată în anul 1991, cu scopul de a ocroti interesele patronilor mici şi mijlocii activând în domeniul serviciilor, comerţului şi producţiei. UNPR este o uniune de federaţii patronale, cu patrimoniu propriu şi personalitate juridică. În afara filialelor judeţene, din UNPR mai fac parte şi asociaţiile profesionale din diverse domenii de activitate, reprezentând ramuri şi subramuri ale economiei naţionale.