Întrebat de jurnalişti de ce atât el, cât şi deputaţii PSD Sonia Drăghici şi Ioan Roman, au lipsit de la acţiunea de lobby organizată joi pe şantierul de la Suplacu de Barcău al Autostrăzii Transilvania de către senatorul PNL Cornel Popa împreună cu reprezentanţi liberali şi UDMR din judeţele Bihor şi Sălaj, preşedintele Ioan Mang a dat de înţeles că nu era foarte interesat de această acţiune şi că adevărata rezolvare a chestiunii autostrăzii va veni după ce partidul său va ajunge la guvernare.

"Nu am putut participa joi la o asemenea acţiune pentru că joia este ziua când conducerea departamentelor din PSD se întâlneşte cu Adrian Năstase pentru a discuta programul de guvernare al partidului", a spus Mang, scuzându-se întâi pe sine, după care a adăugat că, tot joi, deputatul Sonia Drăghici a participat la o reuniune a Comisiei de sănătate a Camerei, iar deputatul Ioan Roman avea un examen de doctorat.

Mang s-a arătat, însă, neîncrezător în încercarea de lobby a PNL şi UDMR. "A fost mai mult o acţiune de imagine. Nu cred că dacă am fi fost mai mulţi parlamentari problema autostrăzii s-ar fi rezolvat. Se va rezolva abia după ce va veni PSD la guvernare, căci în guvernarea PSD s-a semnat şi contractul cu Bechtel. Când vom ajunge noi la guvernare vom face infrastructura, autostrăzi, şosele, centuri..."

Acţiunea de lobby de la Suplacu de Barcău, unde la iniţiativa senatorului liberal Cornel Popa au participat inclusiv parlamentari din Ungaria, pe lângă cei PNL şi UDMR din judeţele Bihor şi Sălaj, a avut ca scop redactarea unei Declaraţii care să preseze Guvernul să reia lucrările la Autostrada Transilvania şi pe tronsonul 3C, abandonat în 2008 în favoarea realizării celor 42 de kilometri care leagă Gilăul de Cluj Napoca.

Jurnaliştii au fost invitaţi de Cornel Popa cu acest prilej pentru a vedea la faţa locului felul în care lucrările abandonate se degradează continuu. Acest lucru determină creşterea costurilor autostrăzii, în condiţiile în care unele terasamente unde au avut loc alunecări de teren şi unele armături unde fierul-beton a ruginit trebuie refăcute.