Liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, se delimitează de colegii de partid asupra cărora planează acuze de corupţie. Întrebat vineri de jurnalişti cum apreciază arestarea comisarului-şef al Comisariatului Judeţean Bihor pentru Protecţia Consumatorului, Sebastian Secoşan, pentru luare de mită, Mang a declarat sec că "justiţia trebuie să-şi facă datoria", dând de înţeles că el, ca preşedinte al organizaţiei, nu poate răspunde pentru ceea ce fac membrii de partid.

"Justiţia trebuie să-şi facă datoria. Domnul Secoşan este simplu membru PSD, iar în judeţ avem peste 10.000 de membri de partid", a spus Mang în conferinţa de presă desfăşurată vineri.

De asemenea, preşedintele PSD Bihor a ţinut să sublinieze că, deşi Secoşan este membru de partid, a rămas la şefia CJPC Bihor nu datorită sprijinului politic al partidului care se află în opoziţie, ci dat fiindcă a câştigat un concurs pentru ocuparea postului, concurs jurizat de reprezentanţii partidului de guvernământ. "Domnul Secoşan a câştigat un concurs organizat sub guvernarea PDL, cu comisie de examinare PDL. Nu a luat concursul fiindcă era membru PSD, ci pentru că a fost mai bun decât alţii", a spus senatorul Ioan Mang.

În fine, liderul social-democraţilor bihoreni a transmis un mesaj şi celorlalţi colegi de partid care mai sunt la şefia unor instituţii guvernamentale deconcentrate din judeţ, precum cei de la ITM, Agenţia de Mediu ori Casa de Pensii, pentru a se feri de "provocări" care i-ar putea duce în situaţia în care este Secoşan, adică la arestare. "Le recomand tuturor să-şi vadă de treabă, să evite orice provocare, ca să nu ajungă în asemenea situaţii", a spus Mang.