Senatorul Ioan Mang este convins că Mircea Geană, candidatul partidului la funcţia de preşedinte, a fost furat în alegeri. "Ei au furat mai mult decât am putut noi vota", a declarat Mang, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PSD Bihor susţine că dacă la ora 17, prezenţa la vot în judeţul Bihor a fost de 36%, judeţul numărâdu-se printre ultimele din ţară, la ora 21 era deja în fruntea clasamentului în ceea ce priveşte prezenţa la urne. "Peste 50.000 de oameni au votat între orele 19 şi 21. Dacă am avea un film al traficului rutier am vedea cât de mult au circulat microbuzele ca să ducă oamenii la vot în secţiile speciale", a zis senatorul. Mang este convins că "la aceste alegeri s-a furat masiv, s-au dublat voturi, mulţi au votat fără să fi fost la vot". Liderul PSD Bihor spune că în judeţul Bihor s-a înregistrat o diferenţă de o mie de voturi în minus între rezultatul contabilizat de PSD pe baza proceselor verbale de la secţiile de votare şi cifra comunicată de Biroul Electoral Judeţean Bihor.

Senatorul de Bihor spune că PDL a viciat rezultatul scrutinului prin turismul electoral organizat de şefii instituţiilor deconcentrate care şi-au pus subordonaţii să voteze în secţii speciale pentru a avea control asupra votului şi prin votul diasporei de după închiderea secţiilor de votare din ţară. "Am primit un telefon de la o doamnă din San Francisco care ne-a spus că a primit un SMS de la Serviciul Consular îndemnând-o să vină la vot şi să voteze cu Traian Băsescu pentru că există pericolul reinstaurării dictaturii comuniste în România", a mai declarat senatorul.

Ioan Mang a mai spus că în cazul în care Curtea Constituţională nu va da câştig de cauză PSD social-democraţii vor depune o nouă solicitare. "Vom întreba dacă este constituţional ca premierul să fie numit de preşedinte de la un partid minoritar", a mai spus senatorul.

Ioan Mang a mai susţinut că PSD nu va accepta un guvern condus de un premier PDL. "Nu vrem ca România sa devină al doilea Belarus în care preşedintele să conducă ţara, să conducă partidul, să conducă serviciile şi aşa mai departe...", a mai spus Mang.