După ce în cursul zilei de luni a dat-o cotită şi, la solicitarea BIHOREANULUI, chiar a declarat că, din câte ştie, Petru Filip va merge la PNL, preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang vine cu o dezvăluire şocantă!

La câteva ore după ce fostul preşedinte al PDL Bihor Petru Filip a devenit "social-democrat", preşedintele PSD Bihor a dezvăluit că fostul primar al Oradiei a început negocierile pentru "transferul" său politic încă de anul trecut, cu mult înaintea altor dezertori din principala formaţiune de guvernământ.

"Discuţiile le-a început cu mine, iar negocierile le-a continuat cu domnul preşedinte Victor Ponta, în urma discuţiilor pe care le-am avut de-a lungul ultimelor şase luni", a declarat Mang pentru BIHOREANUL, luni seară.

Mang a mai spus că "domnul Filip nu-şi doreşte să preia conducerea PSD Bihor, ci să nu mai activeze în PDL şi să dăm jos această putere portocalie".

De asemenea, a continuat Mang, "primirea domnului Filip se face în organizaţia judeţeană Bihor, fiindcă aici are dânsul domiciliul, şi apoi vom vedea la ce nivel va activa. Nu s-a discutat încă la ce judeţ o să candideze la toamnă".

Întrebat ce anume a contat în decizia de primire în PSD a unui politician care a condus PD şi PDL Bihor mai bine de 12 ani, şi care 16 ani a condus Primăria Oradea ca reprezentant al PD-PDL, Mang a afirmat că este vorba de... valoare. "Pot spune că domnul Filip este un politician valoros, nu face parte din acea categorie de parlamentari care, dacă nu ar mai fi parlamentari, nu ar fi regretaţi".

Şi mai şocant, Mang a afirmat că Filip va ajuta PSD Bihor (şi implicit USL) să câştige alegerile locale. "Deocamdată, dânsul ne va ajuta să câştigăm alegerile locale", a spus liderul PSD Bihor. La solicitarea BIHOREANULUI de a descrie cum ar putea Filip să îndemne bihorenii să voteze USL, Mang a precizat că nu este vorba despre ieşiri în public, ci despre "a valorifica experienţa sa politică" pentru atingerea acestui obiectiv.