"Acest june ministru Daniel Funeriu tot vorbeşte că el este împotriva politizării învăţământului, că prin reforma pe care o implementează el depolitizează învăţământul, dar îl contrazic propriile fapte. Pe data de 2 martie, domnul Funeriu a semnat două ordine de ministru, unul privind înfiinţarea Consiliului Naţional al Cercetări Ştiinţifice, iar celălalt privind Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a acestui Consiliu. La conducerea lui a făcut deja trei numiri politice", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Potrivit acestuia, articolul 13 al ordinului privind înfiinţarea Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice prevede că noua instituţie este înfiinţată prin reorganizarea Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din învăţământul superior, fiind condus de un preşedinte şi doi vicepreşedinţi aleşi de către membrii săi, din rândurile lor.

"În acelaşi articol, domnul Funeriu a inclus prevederea că ministrul Educaţiei desemnează preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului, din rândul membrilor, şi prevederea că aceştia pot fi înlocuiţi în urma alegerilor care pot avea loc după cel mult un an de la data numiri lor. Altfel spus, timp de un an de zile, cât va mai fi ministru, domnul Funeriu s-a asigurat că âşi numeşte clientela în funcţii. Deja a şi făcut-o, pentru că i-a numit ca preşedinte al Consiliului pe Babeş Alexandru şi ca vicepreşedinţi pe Daniel David şi Emanuel Rujan", a afirmat Ioan Mang.

Întrebat, Mang a spus că nu ştie cine sunt persoanele numite, singura informaţie pe care o deţine fiind numele acestora, precum şi faptul că au fost numite prin ordin de ministrul Daniel Funeriu. "Asta înseamnă depolitizare în viziunea ministrului-pion Funeriu, să numeşti nişte persoane care trebuia să fie alese, şi să te asiguri că timp de un an nimeni nu le poate schimba din funcţii", a mai spus preşedintele PSD Bihor.