Comitetul Executiv Naţional al PSD l-a ales, joi, pe liderul interimar al organizaţiei judeţene Bihor, Ioan Mang, ca şef al Departamentului de Educaţie publică, cercetare şi sport.

Din Comitetul Executiv Naţional al PSD fac parte preşedintele şi vicepreşedinţii partidului, liderii de organizaţii judeţene şi ai organizaţiilor de Tineret şi de Femei, în total 54 de persoane. "Am fost ales în unanimitate, fără a avea un contracandidat", a declarat pentru BIHOREANUL senatorul Ioan Mang.

Liderul PSD este profesor universitar la Facultatea de Inginerie Electronică şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Oradea. El a candidat la Congresul PSD la o funcţie de vicepreşedinte, însă nu a reuşit să adune voturile necesare.

În PSD, funcţia de şef al unui Departament este echivalentă politic cu cea de vicepreşedinte, iar deţinerea ei indică faptul că persoana care conduce un departament va fi ministru de resort în cazul în care partidul câştigă alegerile şi reuşeşte să obţină funcţia de prim-ministru.