Ioan Mang, liderul PSD Bihor, se declară împotriva strămutării la Cluj a sediului Direcţiei Regionale Vamale Oradea. "Consider că mutarea Direcţiei Vamale la Cluj este o mare greşeală. Această măsură nu aduce niciun avantaj, nici funcţional pentru instituţie, nici social pentru angajaţi", a declarat Mang, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PSD Bihor a arătat că măsura este mai mult decât inoportună în condiţiile în care "instituţia nu se înfiinţează acum, ea funcţionează, are 39 de angajaţi, din care 36 cu domiciliul în Oradea şi trei în Satu Mare, niciunul în Cluj!".

Mang a mai spus că strămutarea sediului ar însemna cheltuieli suplimentare cu naveta celor 39 angajaţi sau mutarea efectivă a 39 familii în Cluj. Pesedistul a arătat că măsura nu se justifică nici din punct de vedere al activităţii, în condiţiile în care Direcţia Regională Vamală se ocupă de supravegherea antrepozitelor fiscale cu produse accizabile, iar cele mai mari sunt în Bihor, precum şi a traficului transfrontalier de mărfuri, activitatea fiind concentrată în judeţele Bihor, Satu Mare şi Maramureş şi nu în Cluj, care nici măcar nu e judeţ de frontieră.

"Vor depune interpelări"

Având în vedere argumentele enumerate, reprezentanţii PSD au făcut demersuri oficiale pentru revenirea asupra deciziei de strămutare. "Au fost trimise memorii la Bucureşti atât de către angajaţi, cât şi de prefectul Claudiu Pop şi de către mine personal, iar astăzi senatorul Florian Bodog şi deputatul Ioan Sorin Roman vor depune interpelări pe această temă către ministrul Finanţelor Ioana Maria Petrescu şi către premierul Victor Ponta", a spus Mang.

Liderul PSD Bihor a subliniat că măsura strămutării Direcţiei Vamale nu aparţine PSD. "Este o măsură a preşedintelui ANAF (n.r. - Gelu Ştefan Diaconu). Nu cred că s-a consultat cu nimeni", a spus Mang.

După cum se ştie, angajaţii Direcţiei Vamale au protestat miercurea trecută, la încheierea programului de lucru, în faţa sediului din Şoseaua Borşului împotriva măsurii de strămutare a instituţiei. Şefa instituţiei, Mona Barbul, o sătmăreancă numită temporar pe funcţie, cu sprijin politic, a refuzat să îşi prezinte punctul de vedere, fugind din faţa jurnaliştilor şi a propriilor subalterni.

Citeşte pe aceeaşi temă şi "Angajaţii Direcţiei Vamale Oradea, protest împotriva unei aberaţii costisitoare: Mutarea la Cluj a instituţiei"