După ce Biroul Permanent Judeţean al PDL Bihor a emis săptămâna trecută un comunicat în care liberalii şi social-democraţi din judeţ sunt învinuiţi că - acceptând segregarea teatrelor orădene pe criterii etnice - "au pupat poala UDMR", că sunt "marionete" care "au făcut jocul păpuşarului UDMR" şi că votul dat în CJ de reprezentanţii lor este "un act de trădare" şi "de prostie", preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri că nu va coborî niciodată la nivelul PDL.

"Pe lângă căderea PDL în sondaje are loc o cădere şi în limbaj, nu doar la centru, ci şi în Bihor. Eu, însă, nu voi răspunde la un asemenea discurs suburban. Dacă pentru marii lideri ai PDL aceasta este linia, noi nu ne vom coborî la nivelul lor. Cuvinte precum cele folosite de PDL nu fac parte din limbajul meu uzual, cu atât mai puţin din limbajul meu politic", a declarat preşedintele PSD vineri, într-o conferinţă de presă.

Referindu-se la dublul limbaj al PDL, care în Bihor se preface a fi împotriva UDMR, iar la nivel guvernamental este în relaţie de alianţă la putere, Mang s-a întrebat retoric "de ce are nevoie ca PDL să facă un protocol de guvernare cu UDMR", pentru ca tot el să dea răspunsul: "Oare le este teamă să nu fie părăsiţi?..."

În context, liderul PSD Bihor a afirmat că "poate PDL să facă protocoale cu cine vrea, chiar şi săptămânal, dar un singur protocol nu poate încheia, cu poporul român", motiv pentru care - spune Mang - "după 2012 PDL-iştii nu vor mai fi la putere, indiferent cu cine semnează protocoale".