Alături de UDMR şi de PPMT, PSD rămâne singurul partid "românesc" care se opune Oradiei Mari.

Întrebat, duminică, de BIHOREANUL dacă participă la referendumul pentru unificarea dintre Oradea şi Sînmartin, preşedintele organizaţiei judeţene Bihor, Ioan Mang, a declarat că boicotează scrutinul, considerând că o eventuală fuziune ar frâna dezvoltarea oraşului şi a comunelor învecinate ce alcătuiesc Zona Metropolitană Oradea.

"PSD nu a fost de acord cu organizarea încă unui referendum pentru că, din punctul nostru de vedere, orădenii şi-au spus cuvântul la referendumul din 10 mai. Ca urmare, noi trebuie să ne concentrăm pe altceva decât să dăm banii pe încă un referendum. Dezvoltarea nu constă în unificare. Sunt soluţii, sunt direcţii, sunt strategii care nu au legătură cu unificarea, care să dezvolte Oradea şi zona metropolitană, ori prin unificare dezvoltarea aceasta nu se poate face la fel de bine", a declarat Ioan Mang.

Mang le-a cerut PSD-iştilor, dar şi orădenilor în general, să boicoteze referendumul prin neparticiparea la vot, astfel încât scrutinul să nu fie validat nici pe 14 iunie, aşa cum s-a întâmplat şi pe 10 mai. "Îi sfătuiesc pe toţi cetăţenii, nu doar pe PSD-işti, pe toţi cei care iubesc Oradea, să nu participe la vot, să ne concentrăm pe strategia de dezvoltare a Orăzii şi a zonei metropolitane", a mai spus acesta.