"Premierul Băsescu, în stilul său caracteristic, a împărţit din nou România în două: bugetari şi non-bugetari. Pe primii îi sacrifică acum, sperând că ceilalţi vor spune "Bine le face!", dar eu cred că se va lăsa cu mişcări de stradă", a declarat senatorul Ioan Mang într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

Mang a afirmat că deciziile preşedintelui Traian Băsescu de reducere a salariilor bugetarilor cu 25% sunt o încălcare a autonomiei universitare şi locale deoarece ele ating şi instituţii unde fondul de salarizare nu este alcătuit din bani de la buget: "Nu poate să scadă fondul de salarizare la instituţiile care nu primesc bani de la Guvern, aşa cum sunt universităţile şi administraţiile locale. Ceea ce face Băsescu este o încălcare grosolană a autonomiei universitare şi a autonomiei locale şi o dovadă a duplicităţii lui Băsescu şi a PDL, pentru că deşi preşedintele şi partidul de guvernământ vorbesc mereu despre descentralizare, iată că impun decizii de la centru".

De asemenea, liderul PSD a Bihor a făcut o comparaţie a tragediei poloneze de acum o lună, cauzată de moartea într-un accident de avion a preşedintelui şi a unor demnitari, cu ceea ce el a numit "tragedia românească" de acum. "După părerea mea, ziua în care preşedintele României a anunţat viitoarea sărăcire a românilor este o zi de doliu. E o tragedie, precum cea poloneză, dar dacă în cazul polonez a fost vorba de pierderea unor vieţi omeneşti la un anumit moment, la noi se va muri încet", a spus Mang.