Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, aflat la conducerea organizaţiei judeţene din anul 2004, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o la sediul acesteia, că luna viitoare va candida pentru un nou mandat "pe linie politică".

"De săptămâna viitoare vom începe strângerea de semnături pentru candidatura PSD (n.r. - a Vioricăi Dăncilă la Preşedinţia României) şi pregătirile pentru alegerile interne", a spus Mang, precizând că alegerile din cadrul organizaţiei judeţene a partidului vor avea loc "în toate organizaţiile unde au expirat mandatele conducerilor sau au fost conduceri interimare" şi, în primul rând, în "cele care au avut rezultate slabe" la ultimul scrutin, cel din 26 mai pentru alegerea membrilor Parlamentului European.

"Alegerile interne vor culmina în a doua parte a lunii septembrie cu Conferinţa Judeţeană, pentru alegerea conducerii judeţene", a mai spus Mang.

Întrebat de BIHOREANUL dacă va candida la un nou mandat, în condiţiile în care până acum a exercitat trei mandate de preşedinte al PSD Bihor, Mang a afirmat că "deocamdată, da", deoarece "cred că mai pot fi de folos".

"Dacă îmi vor spune primarii să nu candidez, nu voi candida. Dar deocamdată ei îmi spun să candidez", a lămurit Mang.

Născut în 1958 în oraşul Ineu din judeţul Arad, Mang are în prezent 61 de ani, iar dacă va fi ales pentru încă un mandat de patru ani înseamnă că momentul pensionării îl va găsi la şefia organizaţiei pe care o conduce deja de 15 ani, un record absolut de longevitate în fruntea unui partid la nivelul judeţului Bihor.