După mai multe dispute, care s-au lăsat şi cu acuzaţii între vechea conducere a Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor şi noua conducere a Asociaţiei Judeţene de Fotbal, CJA Bihor are un nou preşedinte. Este vorba despre Ioan Pirtea, fost arbitru divizionar şi observator.

Pirtea, care a fost şi director la şcolile Onisifor Ghibu şi Bococi, a fost propus de preşedintele AJF, Radu Bitea, şi ales în unanimitate de voturi de Comitetul Executiv, astfel că el va conduce în următoarea perioadă arbitrajul bihorean de fotbal.

"Este un om respectat, atât în societate, cât şi în mediul fotbalistic. Eu îi mulţumesc că a acceptat să conducă această comisie într-un moment delicat, dar adevăratele caractere în astfel de momente se văd. Îi doresc mult succes", a declarat Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor.

Până joia viitoare, Ioan Pirtea urmează să-şi definitiveze echipa de conducere cu care va coordona activitatetea de la CJA Bihor.

Pe de altă parte, preşedintele AJF, susţine că la prima etapă din sezonul oficial al fotbalului bihorean, care va avea loc în acest weekend, se confruntă cu o situaţie în premieră. "Aproximativ 20 de arbitri s-au dat indisponibili, dar activitatea noastră merge mai departe, nu se pune problema", a precizat Radu Bitea, suspectând un fel de boicot din partea arbitrilor care şi-l doreau în continuare preşedinte la CJA pe Octavian Şovre, cel care a demisionat în săptămâna premergătoare alegerilor AJF.

Radu Bitea susţine că primit gestiunea CJA de la Octavian Şovre, căruia îi mulţumeşte pentru operativitate, dar aşteaptă în continuare anumite materiale sportive, inclusiv echipamente ale arbitrilolor, de la Asociaţia "Cavalerii Fluierului".