"Nu vreau să vă ţin eu predici, şi nici aceşti doi domni parlamentari să vă ţină discursuri!". Aşa s-a adresat, vineri, preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial, celor aproximativ 150 de vârstnici şi săraci ai oraşului cărora, împreună cu deputatul Ioan Roman şi cu senatorul Ioan Mang, voluntarii organizaţiei le-au oferit un prânz de Crăciun, la cantina Universităţii.

Încadrat de cei doi parlamentari, care într-adevăr nu au ţinut discursuri şi nu au făcut nici cea mai mică aluzie la politică, părintele Olimpiu Todorean a amintit că "se fac fapte creştineşti nu numai de sărbători, ci în fiecare zi a anului".

Preotul a încercat să-i îmbărbăteze pe oamenii prezenţi la masă, apelând la parabole. "Fiecare dintre noi este mai sărac sau mai bogat decât alţii. Cei de aici suntem săraci, mai săraci decât unii din societate, dar suntem mai bogaţi, de pildă, decât cei din spitale. Chem pe fiecare dintre noi să mulţumim în gând celor care ne-au ajutat să fim acum aici, dar fiecare trebuie să cerem de la Dumnezeu să ne dea puterea de a-i ajuta pe alţii", a spus părintele Todorean.

Cei 150 de bătrâni şi săraci ai oraşului care s-au putut bucura de masa de Crăciun prin grija Asociaţiei Caritas Eparhial şi a lui Ioan Roman şi Ioan Mang au fost invitaţi pe baza recomandărilor făcute de Asociaţia Social-Comunitară Oradea, structura municipalităţii care se ocupă cu asistenţa socială în oraş.