Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele de numire în funcţie a miniştrilor interimari, ca urmare a faptului că cei ai USR-PLUS au demisionat. La Ministerul Sănătăţii, orădeanca Ioana Mihăilă este înlocuită tot de un orădean: UDMR-istul Cseke Attila, care a mai ocupat în trecut această funcţie.

Interimarii la ministerele USR-PLUS sunt Florin Cîţu, Dan Vîlceanu, Tanczos Barna, Cseke Attila şi Virgil Popescu.

Concret, Florin Cîţu va conduce Ministerul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu - Ministerul Transporturilor, Cseke Attila - Ministerul Sănătăţii, Tanczos Barna - Ministerul Cercetării, iar Virgil Popescu- Ministerul Economiei, după cum a anunţat Guvernul.

Demisiile miniştrilor şi propunerile de interimari au fost trimise la Palatul Cotroceni în cursul dimineţii de miercuri.

Acestea vor deveni efective după ce decretele semnate de preşedintele Klaus Iohannis vor fi publicate în Monitorul Oficial.

Cseke Attila a mai fost ministru al Sănătăţii, în perioada decembrie 2009 - august 2011.

În această perioadă el s-a remarcat prin decizia de descentralizare a sistemului sanitar prin transferarea spitalelor județene, municipale și orășenești către consiliile județene și locale, precum și prin desființarea a anumeroase spitale orășenești, niciunul însă din județele Harghita și Covasna. În județul Bihor, de pildă, a fost desființat Spitalul Orășenesc din Ștei, reînființat ulterior. 

Fiind totodată şi preşedintele UDMR Bihor, Cseke Attila este, de la sfârşitul anului trecut, şi ministru al Dezvoltării.

Vezi mai jos CV-ul lui!