Culturistul Ion Marin a câştigat locul trei la naţionalele de culturism, categoria master, desfăşurate sâmbătă după-amiază la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Sportivul orădean a concurat chinuit de o viroză, la categoria 40-49 de ani, împotriva unor culturişti şi cu zece ani mai tineri.

"Pentru că eram acasă am ţinut să concurez la categoria cea mai grea, chiar şi cu riscul de a ocupa doar locul trei, decât să lupt într-o categorie mai slabă, unde erau mai puţini sportivi", a declarat Marin.

Categoria la care a concurat Ion Marin a fost cea mai disputată din concurs, în condiţiile în care aici s-au întrecut nu mai puţin de şapte sportivi din toată ţara, în vreme ce alte categorii abia dacă au reunit pe jumătate.

Sportivul orădean a evoluat în faţa unui public călduros, care l-a încurajat frenetic. Marin a mulţumit orădenilor pentru susţinerea arătată şi i-a îndemnat să facă sport.

"Aceşti concurenţi de la categoria masters ne demonstrează că poţi să arăţi foarte bine şi peste 40 sau 50 de ani, dar numai dacă faci mişcare. Antrenaţi-vă corpul pentru că în el veţi locui tot timpul", şi-a îndemnat publicul Ion Marin.

Ediţia 2014 a campionatului naţional de culturism, body fitness, bikini fitness şi bodybuilding clasic a fost organizată la Oradea de Federaţia Română de Culturism şi Fitness şi Clubul Sportiv Gym Mar Strong condus de sportivul orădean Ion Marin.