Tenismena bihoreană Irina Bara a ajuns în semifinalele probei de dublu de la turneul internaţional de categorie "WTA 250" de la Budapesta.

Făcând pereche cu italianca Sara Errani, Irina a câştigat miercuri jocul din sferurile de finală, susţinut în compania cuplului rus Anna Kalinskaia - Iana Sizikova. Irina şi Sara s-au impus la capătul a două seturi, cu scorul de 7-6 (5), 6-4, iar victoria lor e cu atât mai însemnată, cu cât au reuşit să elimine perechea considerată cap de serie numărul 1 a probei.

Meciul a durat o oră şi 41 de minute.

În semifinale, Bara şi Errani vor juca împotriva perechii învingătoare din meciul dintre Mihaela Buzărnescu/Fanny Stollar (România/Ungaria) şi Dalma Galfi/Anna Bondar (Ungaria).

Pentru că a ajuns până în semifinalele probei de dublu de la Budapesta, Irina Bara şi-a asigurat deja un premiu în valoare de 3.800 de dolari, dar şi 110 puncte în clasamentul WTA.

Dacă la dublu este în semifinale, din păcate, în proba de simplu, sportiva originară din Ştei s-a oprit în turul II al turneului din capitala Ungariei, fiind eliminată, tot miercuri, de Olga Danilovici, din Serbia, care s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3.

Acest meci a durat o oră şi 38 de minute, iar pentru prezenţa în turul II de la simplu, Bara va primi 3.675 de euro şi 30 de puncte în clasamentul WTA.