Jucătoarea bihoreană de tenis Irina Bara s-a oprit în semifinalele turneului amical de la Cluj Napoca, Winners Open, competiţie dotată cu 30 de mii de dolari, care s-a desfăşurat de joi până duminică la baza sportivă Winners Sports Club.

După victoria de joi, din faţa Georgiei Crăciun, scor 7-5, 6-4, vineri, în cea de-a doua partidă pe care a susţinut-o în Grupa A, şteianca a întâlnit-o pe Gabriela Ruse, sportivă care câştigase şi ea în faţa Georgiei Crăciun. Practic, calificate în semifinale, cele două au evoluat vineri pentru întâietatea din grupă.

Din păcate, după un joc foarte disputat, Irina Bara a cedat în două seturi, cu 5-7, 4-6, în faţa Gabrielei Ruse, care s-a calificat de pe primul loc în semifinale, iar Irina Bara a ajuns în penultimul act de pe poziţia secundă.

Sâmbătă, în semifinale, bihoreanca a întâlnit-o pe Irina Begu, sportivă care a câştigat Grupa B. Begu (numărul 81 mondial) a învins-o clar pe Irina Bara (numărul 159 WTA), cu scorul de 6-1, 6-0.

Finala s-a desfăşurat duminică, iar turneul a fost adjudecat de Gabriela Ruse (locul 177 WTA), care a învins-o în ultimul act pe Irina Begu, cu scorul de 6-3, 6-4. 

Câştigătoarea şi-a adjudecat un premiu în valoare de 10 mii de dolari şi tot duminică a evoluat în meciul demonstrativ de dublu mixt, alături de Simona Halep, Horia Tecău şi Marius Copil.

În această partidă, care a consemnat şi revenirea pe teren după pauza forţată a Simonei Halep şi Horia Tecău au învins cuplul Gabriela Ruse – Marius Copil cu scorul de 6-3, 6-4, după o partidă ce a durat 70 de minute.