Jucătoarea bihoreană de tenis Irina Maria Bara a fost foarte aproape de a furniza surpriza în optimile de finală ale turneului WTA de la Moscova, competiţie care se desfăşoară în această săptămână şi care este dotată cu premii totale în valoare de 750.000 dolari.

Jucătoarea din Ştei, în vârstă de 23 de ani şi numărul 140 mondial, a avut-o ca adversară, joi, pe letona Anastasija Sevastova, a treia favorită şi cea care a câştigat turneul WTA de săptămâna trecută de la Bucureşti.

La capătul unui joc ce a durat 2 ore şi 9 minute, sportiva letonă s-a impus în trei seturi, cu 6-2, 6-7 (5) şi 6-4.

Irina Bara, care a acces pe tabloul principal ca "lucky loser", a cedat greu în faţa sportivei baltice, o sportivă de 28 ani şi numărul 20 WTA.

Bihoreanca a câştigat primul ghem al meciului, dar apoi le-a pierdut pe următoarele cinci, iar, în final, a cedat primul set, cu 2-6, după numai 26 de minute.

Din păcate, nici debutul de set secund nu a fost favorabil Irinei, care a fost condusă de Sevastova cu 3-0. De aici însă, a început revenirea bihorencei, care a reuşit egalarea, 3-3. Letona a condus apoi cu 5-3, dar Bara a egalat din nou, 5-5, reuşind să trimită setul în tiebreak, după ce Sevastova a servit pentru meci la 6-5. În tiebreak, baltica a început cu un mini-break, dar Irina a luat cinci puncte consecutive. Sevastova a reuşit să egaleze, 5-5, dar a făcut dublă greşeală, iar Bara a profitat şi şi-a adjudecat setul, cu 7-6 (5).

În setul decisiv, şteianca a început foarte bine, conducând cu 2-0 şi 3-1, dar letona a reuşit să egaleze, după ce a scos-o din ritm pe Irina, la scorul de 3-2 în favoarea bihorencei, când baltica a solicitat o pauză medicală. La revenire, Sevastova a avut o altă atitudine, a egalat şi, mai apoi a trecut la conducere cu 4-3, iar după ce Irina a egalat la 4, letona şi-a adjudecat următoarele două ghemuri, implicit şi setul, cu 6-4.

Irina a fost foarte aproape, astfel, de cea mai mare performanţă din cariera sa. Totuşi, pentru faptul că a ajuns în optimile de finală în proba de simplu a turneului din capitala Rusiei, ea va încasa un cec în valoare de 7.195 dolari şi va primi 42 de puncte în clasamentul WTA.

Bara evoluează însă şi la dublu la Moscova, alături de Oksana Kalaşnikova  din Georgia, urmând a întâlni cuplul Alexandra Panova (Rusia) / Galina Voskoboeva (Kazahstan).